Ontdek de omgeving van Vleteren

Gelegen in de binnentuin van de Westhoek, in de schaduw van de Sint-Sixtusabdij, in het prachtige en vooral rustige Vleteren, is het aangenaam wandelen en fietsen. 

 

De 4 steden in de buurt: Ieper, Veurne, Poperinge en Diksmuide bieden tal van mogelijkheden.

 

Shoppen, lekker uit eten, proeverijen, sportevenementen, folklore, fietsen en wandelen worden in 1 adem met deze 4 steden vernoemd.

 

Wie belang hecht aan de geschiedenis komt in de vele musea zeker aan zijn trekken. Daarbij denken we aan de herinnerings monumenten en musea over de Grote Oorlog in de streek van 'het front'. Met in Ieper het In Flanders Fields museum, de Dodengangen in Diksmuide en het Talbothouse in Poperinge. Het bakkerijmuseum in Veurne is ook zeker een aanrader.

 

Wandelen en fietsen kan je naar hartelust op de vlakke wegen in en rond Vleteren. Wie de lat wat hoger wil leggen kiest de pittoreske wegen van het Heuvelland met zijn Kemmelberg, Rodeberg, Zwarteberg en ander heuveltjes.

 

Daarnaast zijn er nog tal van andere bezienswaardigheden of toeristische trekpleisters op een boogscheut van De Reiskoffer:

 

Park Bellewaerde, Plopsaland De Panne, De Kust, sanctuary 'De Zonnegloed' op slechts 500 m. 

 

Uiteraard biedt Oost-Vleteren ook een brede waaier aan lokale handelaars zoals bakkerijen, kruidenierszaak, apotheek, fietswinkel, garage met tankstation, ...

 

Enkele beelden van de directe omgeving vind je hieronder.